Rošty

12.septembra 2017

Existuje viacero druhov roštov pod matrace, my sa špecializujeme najmä na 2 druhy roštov zn. Reti Gritti, It a to rovné a samonosné.

Rovné rošty

sa používajú v posteliach na nožičkách. Rošt (bez nôh) sa voľne položí na suporty (podporné hranoly osadené na vnútornej strane bočníc.

Rošt CortinaDetail uchytenia lamiel

Samonosné rošty

sú špeciálnou kategóriou roštov. Sú v hodné najmä do postelí s plnou prednou doskou (footboard). Rošty sú konštruované tak, že v kovovom ráme (u manželských postelí v strede ešte predelenom kovovou priečkou) sú osadené 2 rady brezových lamiel, ktoré sú v driekovej časti zdvojené pre zvýšenie tvrdosti pruženia.

Veľkou výhodou samonosných roštov je to, že rošty nie sú nijakým spôsobom spojené s konštrukciou postele, len sú voľne vložené vnútri otvoru postele na svojich vlastných nohách. Znamená to, že na konštrukciu postele sa pri jej používaní neprenášajú žiadne pohyby ani sily. Celé zaťaženie postele sa prenáša len na konštrukciu roštu.

Bežné rozmery roštov sú 160x200 cm alebo 180x200 cm, ale môžu byť aj atypické. Rošty pre jednolôžka majú zvyčajne rozmery 90x200 cm, ale môžu byť aj atypické.

Výška roštu (od podlahy) je 30, 35 alebo 40 cm a upresňuje sa podľa typu postele.

Samonosný rošt PalinuroSamonosný rošt TrevisoSamonosný rošt Viareggio